Thursday, July 5, 2012

Pernah dengar helmet melayang?

Peeps!

Fuhh~lama betul tak update. Nak story ni...

Semalam petang, mcm biasa lah ..bila ada kelapangan. Kiteorang aku dengan si sengal sera akan pt. Bajet nak mantap la kunun nyerrr..hihi. Dek kerana kemalasan yang melampau melanda, "Harini kita pt basikal jah" haha. Jelajah satu uitm sambil cuci mata tengok junior koko. Alooo, tomey2..

Tak bole kelamaan, malam ade kelas. Tetibe pulak ade, nak layout lagi.. Mandi, makan, terus naik fakulti. TERKEJUT BERUK aku! haha. Ini bukan orang pertama yang datang kelas, tapi orang pertama yang datang fakulti. Sape pun tak ade. Mana tak nye, jam menunjukkan 2000. Nampakkan semangat nak kelas nih. Tetibe lec sampai..classmate terchenta tak datang lagi. Bercengkerama la sekejap dgn lec di bawah bulan purnama. hihi

Lepas kelas.. Haaaa, the real story begins.. Disebabkan oleh kebosanan tahap cipan yang melanda diantara aku dan si sengal sera. Masing-masing merenung meter minyak motor..PENUH. hehe. Si sengal sera kesejukan, so aku lah take over tenggiling biru tuh. HAHAHA.*ketawa bapak devil gila

Sekali lagi, kami jelajah satu uitm..Bak kata orang, jauh perjalanan luas pandangan. Tiba-tiba, "Nak try kat jalan besar?" HAHAHA *lagi sekali punya ketawa devil

Terus meluru kuar uitm. Jalan menuju Masjid Tanah. Nak u-turn depan masjid. Perlahankan kenderaan, nak bagi signal. Tiba-tiba, TETT! "Hoii! kau tekan hon kenapa?" kena marah -__-" Gelaplah, aku pakai tekan je lah.hihi. Nak belok tu, ade sebuah lori dengan laju nya meluru, aku pulak bole teragak-agak nk jalan.. Vrommmm! Alhamdullilah..selamat melintas.hihi. Si sengal sera dah kelemasan seram naik moto dengan aku.

Kegelojohan aku meningkat secara mendadak. Merancang untuk ke Kelemak pulak.. haha. Sepanjang jalan ke Kelemak kosong, so, "Jalan ini bapak aku yang punya.HAHA"

Pulas punya pulas, tiba-tiba..Helmet aku tertanggal.. HAHAHA. Nasib baik tak terkena kepala si sengal sera tuh..hihi. Jauh jugak tertinggal helmet tu kat belakang.. Sumpah malu tak terkata. Teruk juga keadaan helmet aku. Helmet je eksiden, nasib baik tuan dy selamat lagi..hihi. Dah jadi mcm tu, ade hati lagi nak teruskan perjalanan pulak tu.haha.

#Lesson for the day: Ikat lah tali topi keledar anda. Ingatlah orang yang tersayang, sebelum helmet anda melayang. Peace :)
arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Monday, June 11, 2012

Cuba teka aku bangun pukul bpe pagi ni?

Peeps!

First day for my 3rd sem at Uitm Lendu. There story begins..
Jadual aku lebih kurang je dgn sem lepas. Class 8.30am straight. Gila~ Selasa je tak ade class 8.30am. Malam tadi punya la propa update status Fb says nak bangun awal la bagai.. *Azam sem baru katanyaa.. Cube la teka aku bangun pukul bpe pagi tadi....
Jeng jeng jeng~
Pukul 8.15am. BHAHAHAHA.

Aku rase mcm dah kunci jam, but unfortunately i am not! Dek kerana kecuaian aku tu, tepat pukul 8.15am Si sengal Sera melolong bagai cik kunti kat pintu bilik aku, "Astaghfirullah.. Kulaiiiiii...!! Bangun..!!Dah lapan suku.." Haaa, begitulah.. Terduduk aku.. Terus capai towel, meluru ke toilet. Memandangkan darurat, err,,paham2 la kan.. Eh2, tetiba air tak ada pulak.. HAHA. Nasib baik baju dah gosok malam tdi. Fuhhh~

By 8.30am aku siap. Perghh Cik Kulai pecah rekod.. Bersiap dlm masa 15min. Godek2 kotak kasut, cri yang ssuai. Mimpi apa ntah mlm tadi, ade ke ptot aku gi pilih killer heels utk ke kelas. Bukan tk pernah pkai sblum ni..pernah je. Dah la tgah bermarathon dgn masa, takkan nk berlari naik ke kelas dgn heels kot. Pada mulanya aku tekad. Hentam jahh. Helmet dh sarung, tggal tggu skuter je nk gerak. Tiba-tiba, Sera, "Kad matrik bawak?" Erkk,, part one ehh? HAHA. Lepas gaduh jap pasal kad matrik, aku naik jugak amik kat bilik. Merasa lah berlari naik tgga dgn heels bongok tuhh.. Sempat tuka flats. Tak snggup lah berlari pkai heels..

Err, kind of :P

Sampai kat fakulti, sepanjang perlarian ke kelas, macam biasalah.. Cuci mata. haha. Maaf. May cause jealousy. Dah jadi hobby. :P Sambil berlari sempat gado dgn Sera lgi, that cute guy part one atau lec. hihi. Aku suruh Sera slow down, "Ramai org ni. Buat relax je, jgn buat mcm kita dah lambat." HAHA.

Sampai2 kelas...fuhhh~ Lec belum masuk lagi. Aku tak tawu lah, dah bnyak kali aku dtg lewat but aku jarang sekali get busted. I am glad to be this lucky. Tapi itu bukan bermaksud aku bole selalu lewat, sepandai2 tupai melompat yee...

1st class is BEL, not bad looking guy.. Young and single. Haha. Tapi gelabah gila.. But fun! ^^,

Sekarang get prepared for UKA part one, aku kena lari skali pulak.. Support adik2 lari. Aku takut budak2 tu yang support aku, "Come on akak..akak boleh..sikit je lagi.." Fine, tak lawak.

p/s: Please kindly check your personal alarm before sleep. TQ. Btw, thanks to Sera for being the best alarm. Big claps for her.. hehe
arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Wednesday, May 23, 2012

Sepagi bersama si kecikk.

Okay..mak aku kena gi Melaka for 'THE ROK-ASEAN CONFERENCE ON HOME CARE FOR OLDER HOMES'. Mula-mula aku dengar, What?? The Rock is cooking punya conference?? Tak lahh.. haha. Merepek je. So, mak aku akan gone for a few days. Dan aku yang kena amik alih menjadi Mem Besar kat umah ni. Huahahaa. Kalau ade bibik bole la jdi Mem Besar.haihhh -__-" Segala kerja rumah including mencuci, memasak, kemas rumah, hantar dan amik adik gi skolah mnjadi tugas aku. 

Setelah sekian lama aku tak bersengkang mata seawal pukul 7am. err,, actually pukul 7am tu aku cuma celik kejap je. Lepas kejut si kecik ni gi mandi, aku pejam balik. Pukul 7.30  baru aku celik yang sebenarnya celik..itupun selepas si kecik ni kejut lepas dy siap mandi. Kalau dy tak kejut, tak bangun la aku jawabnye..haha. Awal lagi sebenarnya, tapi aku saja bia dia siap awal lepas tu bagi dy tgok katon jap. Dy tgok katon, aku sambung terbongkang lagi depan tv.

Her eyes @_@

Agak-agak waktu dah time, baru aku terkedek-kedek dengan si kecik tu. Aku jadi macam Tourist guide + Kaunter pertanyaaan. Si penunjuk arah dan jawab segala pertanyaan yang ditujukan. Huhh. Kalau masuk akal, mampu lagi aku jawab. Tapi apabila otaknya mula berfikir macam di luar dari tin biskut, aku yang jenoh pikir nak jawab apa. Tetapi pagi tu dy lebih kepada membebel. Alhamdulillah..aku cuma perlu mengIyakan aje. Sebab kebiasaannya aku banyak menipu bila ditanya soalan.heee *sebab aku memang tak tahu jawapannya lah!

Balik pun aku amek dy jugak. Kesian si kecik tu terpaksa berpanas terik. Motor ada. Kereta pun ada. Cuma lesen dan keberanian yang tak ada.haha. Fobia aku terhadap kenderaan ni melampau-lampau. Susah nak hilang. Dekat Melaka ade jugak berjinak-jinak bawak skuter skuad aku tuh.. Itupun sebab saat tengah genting. Behind the stories orang tertentu je yang tawu.hihi. Lepas bawak je sejuk satu badan. Macam nak sujud syukur pun ade jugak. Sumpah kelakar! XD Tapi, itu skuter.. Pulas je terus gerak. Kalau yang berGear, mahu berpeluh ketiak jugaklah.

p/s: bila dah kawin nanti aku tknak anak reramai okeyhh.

arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Sunday, May 20, 2012

Holiday masa sendiri :P


Peeps!

Event: Menyibuk meeting persatuan OKU mak aku
Venue: Chalet Sportfishing, Teluk Bahang

Okay the story begins..

Malam tu konon berazam nak tido awal sebab esok kena bangun awal. Tapi dek kerana skype tak hingat dunia..almost 4am jugak la baru aku tido.hihi. Itupun jenoh mintak excuse nak tido, macam nak bagi excuse kat cikgu je sebab nak gi toilet -___-" Bila 'siren' berbunyi, mata yang berat memandang ini ku gagahkan juga untuk buka seluasnya.haha.

Siap-siap. Pong-Pang-Pong-Pang

 Vroommmmmm!


Nasi kandaq! It suppose to be my own private moment! Paparazi sangatt.
Penyokong Malaysia terhebat. Like father like daughter.
Akibat kejelesan tak ade jersey tu. -___-" Nak jugak
Tido pakai shades. Wahhh kau. Retiss sgt!
Mission: Bawak si Busuk gi mandi
Eh, jangan salah faham. Dah mandi, pakai kn baju lahh









Mari kita menCangkul!
Lepas gian, mase kecik-kecik dulu tak penah main :P
Kau pikir nak buat kuih ke??
















It done! '143 my future husband' :)
BerOmbak Rindu lah sangattt -__-"
Ready for BBQ. Starving like hell!
Arghh.. Haus haus!
















Itu jaa, hee~ 

Ekceli berat hati nak tinggal Penang.. Ermm..Taknak balik Melaka lagi! :'( 

p/s: So much things had happen along this holiday. Huhh.. Tired of everything.. 

arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Sunday, May 13, 2012

Tak cakap pun takley sambut -.-"

Peeps!

Lepas latest post aku yang Mothers Day? Perlu ke ? tu..hee..bersyukur sangat tak kena hentam dengan sesape.. Ekceli, bila aku cakap tak perlu tu aku tak maksud kan tak bole sambut. Sambut je laa,cume jangan la appreciate diorang on that day je. Ngerti ngakk?? Plus, nak ckp kt korang tak sweet tak apa. Asalkan it came straight from your heart.
Okay,,sekarang..excuse me. Aku pun nak wish jugak nieh.haha

SELAMAT HARI IBU MAMA ♥♥♥ 

Thanks for being with me whenever i need. Sorry for being Nakal sometimes.ngee~

p/s: Perlu ke bagitawu satu dunia yang kau sayang mak kau? PERLU LAH! and this post really came from a daughter's heart ^^,

arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Tuesday, May 8, 2012

Mothers Day? Perlu ke??

Peeps !

Nampak title? Statement macam anak buluh betung kan?haha. Tolong sikit..aku ada mak taw and i come from her.hee..

Dulu, keluar artikel yang mgatakan Valentines Day tu haram sebab sempena mnyambut seorang paderi yang nama dia Valentine jugak. Sekarang keluar artikel yang mgatakan Mothers Day pun diharamkan. Bila aku baca je title tu, aku hangin jugak.

WTH?? Semuanya korang nak haramkan. Dah tu apa yang halal?? But dear readers, dont judge a book by its cover okay. Baca dulu baru nilai. Bila aku dah baca, aku faham.
Tetiba aku terfikir, bagi aku Hari Memperingati Kekasih , Hari Ibu, Hari Bapa ni tak perlu diadakan atau wujud sama sekali.

Yup. TAK PERLU. Tawu kenapa? Sebab benda ni semua hanya buat korang sayang dan ingat korang punya pasangan, ibu dan bapa on that day je. Nak layan diorang elok-elok, hargai diorang, bagi hadiah, buat surprise.. 


Hari tu je?? Hari lain korang tak ingat kat diorang dah. Korang tengok orang lain belikan macam-macam untuk diorang punye ibu, korang pun belikan jugak. Lepas tu bgtwu satu dunia. Konon nak tunjuk la korang sayang kat mak korang.. Tolonglah. Fake sangat. Tak salah nak buat macam tu, tapi, hari-hari lain korang ingat ke kat diorang?? Setahun sekali je nak tunjuk rasa sayang?? Taknak pulak beli kan diorang apa-apa pada hari lain. Nampak tak flow dy skrg ni..?


Readers,,kalau korang nak ingat dan hargai your beloved ones tak perlu pada hari tertentu. Setiap hari korang bole ingat dan hargai diorang tawu tak. Yang penting everything yang korang buat untuk your beloved ones harus betul-betul datang dari hati. Korang ikhlas nak layan diorang elok-elok, hargai diorang dan bahagiakan diorang..

*One simple thing bole jadi special gila bila benda yang korang nak buat tu betul-betul datang dari hati korang. Get it?

arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Tuesday, May 1, 2012

Weirdo Monday.

Peeps !

Pagi2 lagi aku dah bangun. Pelikkan? How came si pemalas ni bole bangun seawal 9pagi, pada hari cuti pulak tu. Impossibley ...haha. Bangun awal sebab nak g klinik lah. Sakit gigi ni dah melampau-lampau. Bagai meronta-ronta minta penampar je. huh.. Di klinik, badan dah seram sejuk.. Bayangan doktor memegang jarum di jari mula menghantui.. Sesampainya di kaunter, belum sempat aku bertanya apa-apa, si misi dah memulakan perbicaraan..

Misi: Adik, klinik ttup. untuk budak-budak check gigi pada hari Selasa.
Aku: ???
Misi: Masih belajar kan?
Aku: Iye, masih belajar.
Misi: Sekolah form berapa ni?
Aku: Err, saya belajar kat Uitm. (dengan bangga la kononnye)
Misi: Lahh,, yeke.. Ingatkan sekolah lagi tadi. Hahaha.
Aku: . . . . . . . .  -.-"

Terus balik..dalam hati.. 'Dia ingat aku budak-budak??' Persoalan yang sama asyik menerjah ke benakku.

Mak aku bawak aku ke Al-Jabbar untuk buat treatment. Aku tak tawu nak panggil treatment apa. Easy-word untuk aku, diorang main letrik-letrik ni. Sejuta kali mak aku terang, sejuta kali itu jugak lah aku tak faham. Mak aku cakap elok untuk kesihatan. Nak je aku tanya kat mak aku, 'Buat benda ni bole jadi budak besar tak?' Tetapi keberanian itu tiada..takut makan penampar sebab loyar-buruk.hihi .Takkan tengok saja, join la jugak. Feeling macam one of the geng X-men pulak bila main letrik-letrik nih. Kejap-kejap terasa jugak macam kena short.haha

---------- Pong-Pang. Pong-Pang ----------

Petang tu aku bawak adik aku mandi swimming pool. Dah berapa tahun aku tak mandi kt pool ni. Macam jauh sangatlah kan. Satu level dengan umah aku je kot. Apalah.. Aku ajar adik aku yang 6 tahun  tu berenang.

Aku: Yeay ! Dina dah pandai berenang !
Dina: Yeaayyyy !
Aku: Sape ajar?
Dina: Abah.
Aku: Hah ?! haihh. Maksud akak sekarang lah.
Dina: Kak ica lah yang ajar.
Aku: Dah tu, cakap ape??
Dina: Terima kasih kak ica. Terima kasih kerana mengajar Dina berenang.
Aku: Hahahahaha.

That small girl are awesome. Aku tanya sikit, dia jawab penuh.haha. Hal ini membuktikan kejayaan guru bahasa Malaysia nya.

p/s: baru timbang berat. aku rasa mesin tu dah tipu aku. result dia macam mintak di-luku berkali-kali je.



arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Tuesday, April 24, 2012

Getting over my ex :)


Blocking means you won't be able to see or contact each other on Facebook. In other word, unable to communicate or know about each other life. 
Seumur hidup aku, aku tidak pernah membuang sesiapa dari hidup aku. But this time, i just cant handle it. Sebab bila stop by kat profile kau je, hati aku sakit. Tak sanggup nak lihat kau bahagia dengan orang lain. The feeling is like dying slowly. But, at the same time aku tak bole paksa kau terus menyeksa diri kau sendiri apabila bersama aku. Mungkin aku takkan tahu apa-apa dah pasal kau. Tapi aku tahu kau akan sentiasa bahagia. Teruskanlah berbahagia. Thanks for everything.
And thanks again for showing me the real you and the meaning of men.

p/s: i dont need a shoulder, i gonna be a soldier.

arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Monday, April 23, 2012

Happy kot.

peeps!
haihh. dh lama betul tk update blog. lepas post sal ..dot..dot..hha. okay2. dh. its over. skrg ni, masih dlm usaha mnyibukkan diri untuk menggembirakan hati sendiri. hehe. tak tawu nk tulis apa sbnarnye. just nk share gamba je. dh lama tak jalan penang, haritu gi jalan kt Tman Belia. hppy?erm..agaknye.. aku penah nk ajak dy dtg sini dlu, tpi tk sempat. hahahaha :') kfine, i'll stop. 

tolonglah sedar diri, gemuk.
aceceh..mcm tga honeymoon pulak.
erm..arr..tk twu nk dscribe apa.haha
ya, aku anak mak. Kenapa?
Girls Only.
Macam ada yang kurang :(
aku je tak tawu nak text sapa :(

p/s: keeping trying to seek a way to make myself happy as before Thanks to you :)

arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Wednesday, March 28, 2012

spot the similarities?



they are the person that will scold when i did wrong
they are the person that will laugh when i did stupid jokes
they are the person that will hold me back when i am crying
they are also the person that will always stand by me
accept my deficiency. accept my superiority

please don't take them away from me.
i only have them.


they complete my puzzle :')

arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Tuesday, March 13, 2012

thanks for making me crazy day after day :)

peeps!


argghhhh! mental2 !
dlm mggu final ni jgk la nk bt hal.
tnsion dohh.
nk jjur? aku jjur.
kau ckp aku tipu.
tipu..tipu..tipu..
nk soh aku tipu ke bru kau nk ckp aku jjur??
apalagi yg tak cukup..
baru nk bunga2 skejap..
HUH! bikin rusakk!
bkn ini yg aku prlukan saat ni.
"ada apa denganmu ?"
aku mmg tk bole rapat dgn sape2 ehh?
rapat sket kua story.
tlonglah. aku dh BOSAN dgn sume nih!
PERSETANLAH apa org nk ckp.
tak hbis2 nk cari slh aku.
mcm lah korang tu perfect sgt.
aku je twu apa yg aku buat.

NOTE kpd si pembikin cerita: 
" terima kasih byk2 sbb dh brjaya serabutkan life aku. 
smoga korang bhagia melihat aku perlahan2 mnjdi gila. :) "


p/s: jgn cari aku selagi kau tak pcya kat aku. uhh!

arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Tuesday, February 14, 2012

aku suka buat keja last minit :)

peeps!
serabai lappy aku seserabai otak aku skrg ni XD
dari pagi tk mkn lg ni .
kbulur gilaa .
mau tak nya hadap asgment yg stu ni dri pagi tdi.
padan muka.
salah sendiri..suka sgt tgguh keja.
due date esok. hri ni bru trhegeh nk siapkan
aku tengah mental. lalala~
inspiration tkde.mrajok pulak
haishhh -.-"

p/s: dont try this at home.may cause brain failure.

arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Sunday, February 12, 2012

phewitT! bila ROTU-ers bergaya.

 peeps!
the flower.
my 1st dinner rotu.
sgala prsiapan di buat smggu awl .
pOngpang.pOngpang
the day comes.
last mnit pnye dcision, trpkse g bt midterm dlu
uhh..dh la tk stdy apa pon.
tk sempat nk prform silat.
dh la terkedek2 g bt midterm pkai dress.haha
terasa mcm ade spotlight besar je ats kpla aku ni
sume org pndg.
well,
Rotu kn ,sondol je lah.hee~
hah! lupe nk gtw..
venue : Avillion Legacy Hotel
haaa.kerlasss taw ..5 star gitu.
mcm mne la 'katak' ni tk jakun.hek3
girls over flower.hehe
partners n_n

kegilaan melanda sebentar
special table reserve just for masscomers.haha
some of the bacth33

*gmbr yg lain2 tgok kt fb je keyh.hehe
opp2 ..jgn trlalu bergumbiraa ..annual for inter is coming soon.
so,get prepared for MARA ! arghh..
mse tu la kulai transform to ----------> kangkung goreng belacan!

A: yeay!kangkung goreng belacan! haha ..
B: ape yg sronok sgt hah?
B: bkn sng nk tgok kulai jd kangkung.. kan ??
A: grr.. -.-"

p/s: i will remember all things that you said at that night..

arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Monday, January 9, 2012

bengong yang tak pernah habis II


nk story sket
story yg hmpir srupa dgn yg sblum ni .cume sdikit prbezaan
check it out..
bgon ..tgok jam : 1030
mndi .class : 1130
siap2 ..on9 jp .
tgok tjuk debate .
(debate nye jpg,tjuk dh lme dpt,isi?erkK!)
khusyuk meng-on9,
tgok jam : 1135
brlari ke blik si sengal sera..
(tk pyh nk lari sgtlah ,dpn blik je pon.haha)
dy tgah zzzZZZ ..
what ?!
"bgon dowh !dh lmbt ni."
"dh kul 1130 ke ?"
"1130 apenye ..nk kul 12 dh ni"
"wOi ! brul kul 11 lah ngong !"
tgok jam ..
....krik2...
=.="
kebodohan melanda diriku buat kali yg kedua.
dgn perlahan mnutup pintu bilik dan 
berjalan ke bilik sendiri ..
smbung on9..
lapar..
menu hri ni : biskut kolagen kering dgn milo + teh bunga kurg manis
hehe .jadilah .

p/s : pliss kindly check your watch before go to class
....krik2...


arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Wednesday, January 4, 2012

signs that it could be a DEAD END




1. give me what i want !
-korang je yg bagi .dia ??HOPELESS!

2. kau g lah terbang sorang2.
- sorang je yg put all his/her effort utk relation tu. sorg lg??ZZZZ

3. bosan dowh date dgn kau !
- contoh cm dy lbey plih nk kua g mmncing dgn kwn2 dri date ngn korang lah. WHAT??!

4. mcm budak2lah kau ni.GROW UP PLISS
- relation yg knon nye lbey dewasa ni only causes permanent distrust in each other.


p/s: trust me .i know how it feel ..especially right now.

arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..