Tuesday, May 8, 2012

Mothers Day? Perlu ke??

Peeps !

Nampak title? Statement macam anak buluh betung kan?haha. Tolong sikit..aku ada mak taw and i come from her.hee..

Dulu, keluar artikel yang mgatakan Valentines Day tu haram sebab sempena mnyambut seorang paderi yang nama dia Valentine jugak. Sekarang keluar artikel yang mgatakan Mothers Day pun diharamkan. Bila aku baca je title tu, aku hangin jugak.

WTH?? Semuanya korang nak haramkan. Dah tu apa yang halal?? But dear readers, dont judge a book by its cover okay. Baca dulu baru nilai. Bila aku dah baca, aku faham.
Tetiba aku terfikir, bagi aku Hari Memperingati Kekasih , Hari Ibu, Hari Bapa ni tak perlu diadakan atau wujud sama sekali.

Yup. TAK PERLU. Tawu kenapa? Sebab benda ni semua hanya buat korang sayang dan ingat korang punya pasangan, ibu dan bapa on that day je. Nak layan diorang elok-elok, hargai diorang, bagi hadiah, buat surprise.. 


Hari tu je?? Hari lain korang tak ingat kat diorang dah. Korang tengok orang lain belikan macam-macam untuk diorang punye ibu, korang pun belikan jugak. Lepas tu bgtwu satu dunia. Konon nak tunjuk la korang sayang kat mak korang.. Tolonglah. Fake sangat. Tak salah nak buat macam tu, tapi, hari-hari lain korang ingat ke kat diorang?? Setahun sekali je nak tunjuk rasa sayang?? Taknak pulak beli kan diorang apa-apa pada hari lain. Nampak tak flow dy skrg ni..?


Readers,,kalau korang nak ingat dan hargai your beloved ones tak perlu pada hari tertentu. Setiap hari korang bole ingat dan hargai diorang tawu tak. Yang penting everything yang korang buat untuk your beloved ones harus betul-betul datang dari hati. Korang ikhlas nak layan diorang elok-elok, hargai diorang dan bahagiakan diorang..

*One simple thing bole jadi special gila bila benda yang korang nak buat tu betul-betul datang dari hati korang. Get it?

arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

No comments: