Monday, November 18, 2013

3rd annual Senior year


Peeps! Miss me?


Today makcik nak share moment annualcamp makcik yang berVenue di UiTM Bukit Besi, Terengganu. 
Seram gila bak hang masa nak gerak gi sana, pejam celik dah sampai. Kecut perut bukan kepalang. Syukur takda salam perkenalan, hihi. Bermula pada 21 Oktober until 12 November. Terbahagi kepada 3 fasa; Fasa Ulangkaji, Fasa Ujian Validasi dan Fasa Medan.

Dalam bas, qenyeh konon padahal jantung dok kencang.

 Melepak lagi saat ini. Pagi pertama di bumi ganu. Parade pertama. Tulang masih kuat, mental masih tebal.


Latihan Menembak di UiTM Dungun. Haebakk gila U diorang ada lapang sasar walaupun cenonet, but still kau hado?? Gambar diatas terhasil akibat kebosanan tahap antarabangsa yang tidak dapat dibendung lagi. Kiri kanan numpang bahu bajet mcm kusi Ogawa, empuk katanye ye ye aje kau nihh -_-"

Memori Log Relay. Amazing. Impressed with my own development :)
Kalah dengan penalty. Damn stupid penalty, sampai 30 minit kena sabo, jadahnya. Aishh, makcik tak bole bila sembang pasal log relay ni, panas semacam. Jantung pisang hadiahnya, tak lawak tak lawak...



Latihan Perapungan dan Perairan. Reben merah memasing, ish ish ish..kalau jatuh sekor sekor entah mana satu nak selamatkan dulu.

Moment yang paling ditunggu, OUTING~! Berlagak nak main boling sampai 2 game, 1 game pun tak sempat nak habiskan. Hampeh..paling lawak bila makcik strike disaat akhir, disaat tiada siapa yg pandang, finally makcik terlompat kegirangan keseorangan. Budak2 tu tinggai makcik sensorang, tak baik betul korg nih


Pantang diberi takeFive. istilah yang paling menipu sekali, takeFifteen patutnya. Haha. Selain bedengkur dalam bilik kuliah, ni la keje kami. Tapi taktik ni cuma bertahan beberapa minit je. Camera off, kiteorg pun sambung beradu. zzZZZ~






Praktikal pertahanan. Fenat gila syiotttt.. Jauh mak bapak kau. Kosong without bagpack pun gua dah pancit, bayangkan dengan bagpack with complete fsmo?? Makin terbantut tumbesaran makcik. Ketot forever, dah tak dapat nak tolong dah.








Ujian Kawad. Benda paling makcik menci sebab sunburn :/ sangat tidak gemar suka atau cintai. Huh... Stap cakap aku punya hukuman kawad sound really JAWA. So, i tried harder not to sounds JAWA when i command, the result? Aku berjaya bagi hukuman dengan betul tetapi hasilnya langkah ku sumbang. HAHA Tunggang terbalik kaki sebab kepala otak dok set "buang jawa kau! buang jawa kau!" Aishhh, sabor je lah. And finally, hitamlah aku sehitamnya lagak dayang senandung punya cucu. Terima kasih kepada matahari terik atas kepala.



 Nak masuk Fasa Medan dah! Wuhuuu~! Seronok mengaca orang tido. Budak2 ni asek nak berdengkur je, macam penat menyusu anak malam tadi. Tak paham betul makcik. Makcik bangun pukul 6 pagi tu, excited nak masuk medan kononnyer..padahal sakit perut bukan kepalang. Perghhh..semalam pnya nasi minyak sgt terbaik tapi itu lah akibat yg terpaksa dibayar. 2hari makcik sakit perut, asek nak tercirit je. Kalau kt U senang sikit cari jamban, ini nak masuk medan, jenoh cari port baik utk melabur. Syukur makcik tak tercirit masa dlm medan.

Aksi Sarjan Kulai terlampau -__-"
Teringin nak tido dalam kubu gpmg ni tapi tak penah dapat pegang IC or Crew :(








And finally yang dibawah ni gambar tanpa description, taktaw nak describe apa. Sometimes the good things stay without description but still it stay as the best moment for every one of us. I used to regret of choosing this but now sincerely I admit I wont forget all the good things I had throughout 3 years I spent with them. Although our number keep decreasing and now it stay at 43, with all the fight we had and all the laugh we shared, I am so glad because I still have them until now. They are my family when I'm far from my own mother and sister, my strength to stay strong. The one that still be with me after seeing all my crazy and idiot part, accepting without feeling annoying, joining without let me stay insane by my own alone. And now after thousands steps that we had take, we are just a step behind as officer wannabe ^__^ 
 Genggamlah tanganku, kita hampir ke situ.


arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..