Monday, November 18, 2013

3rd annual Senior year


Peeps! Miss me?


Today makcik nak share moment annualcamp makcik yang berVenue di UiTM Bukit Besi, Terengganu. 
Seram gila bak hang masa nak gerak gi sana, pejam celik dah sampai. Kecut perut bukan kepalang. Syukur takda salam perkenalan, hihi. Bermula pada 21 Oktober until 12 November. Terbahagi kepada 3 fasa; Fasa Ulangkaji, Fasa Ujian Validasi dan Fasa Medan.

Dalam bas, qenyeh konon padahal jantung dok kencang.

 Melepak lagi saat ini. Pagi pertama di bumi ganu. Parade pertama. Tulang masih kuat, mental masih tebal.


Latihan Menembak di UiTM Dungun. Haebakk gila U diorang ada lapang sasar walaupun cenonet, but still kau hado?? Gambar diatas terhasil akibat kebosanan tahap antarabangsa yang tidak dapat dibendung lagi. Kiri kanan numpang bahu bajet mcm kusi Ogawa, empuk katanye ye ye aje kau nihh -_-"

Memori Log Relay. Amazing. Impressed with my own development :)
Kalah dengan penalty. Damn stupid penalty, sampai 30 minit kena sabo, jadahnya. Aishh, makcik tak bole bila sembang pasal log relay ni, panas semacam. Jantung pisang hadiahnya, tak lawak tak lawak...



Latihan Perapungan dan Perairan. Reben merah memasing, ish ish ish..kalau jatuh sekor sekor entah mana satu nak selamatkan dulu.

Moment yang paling ditunggu, OUTING~! Berlagak nak main boling sampai 2 game, 1 game pun tak sempat nak habiskan. Hampeh..paling lawak bila makcik strike disaat akhir, disaat tiada siapa yg pandang, finally makcik terlompat kegirangan keseorangan. Budak2 tu tinggai makcik sensorang, tak baik betul korg nih


Pantang diberi takeFive. istilah yang paling menipu sekali, takeFifteen patutnya. Haha. Selain bedengkur dalam bilik kuliah, ni la keje kami. Tapi taktik ni cuma bertahan beberapa minit je. Camera off, kiteorg pun sambung beradu. zzZZZ~






Praktikal pertahanan. Fenat gila syiotttt.. Jauh mak bapak kau. Kosong without bagpack pun gua dah pancit, bayangkan dengan bagpack with complete fsmo?? Makin terbantut tumbesaran makcik. Ketot forever, dah tak dapat nak tolong dah.








Ujian Kawad. Benda paling makcik menci sebab sunburn :/ sangat tidak gemar suka atau cintai. Huh... Stap cakap aku punya hukuman kawad sound really JAWA. So, i tried harder not to sounds JAWA when i command, the result? Aku berjaya bagi hukuman dengan betul tetapi hasilnya langkah ku sumbang. HAHA Tunggang terbalik kaki sebab kepala otak dok set "buang jawa kau! buang jawa kau!" Aishhh, sabor je lah. And finally, hitamlah aku sehitamnya lagak dayang senandung punya cucu. Terima kasih kepada matahari terik atas kepala.



 Nak masuk Fasa Medan dah! Wuhuuu~! Seronok mengaca orang tido. Budak2 ni asek nak berdengkur je, macam penat menyusu anak malam tadi. Tak paham betul makcik. Makcik bangun pukul 6 pagi tu, excited nak masuk medan kononnyer..padahal sakit perut bukan kepalang. Perghhh..semalam pnya nasi minyak sgt terbaik tapi itu lah akibat yg terpaksa dibayar. 2hari makcik sakit perut, asek nak tercirit je. Kalau kt U senang sikit cari jamban, ini nak masuk medan, jenoh cari port baik utk melabur. Syukur makcik tak tercirit masa dlm medan.

Aksi Sarjan Kulai terlampau -__-"
Teringin nak tido dalam kubu gpmg ni tapi tak penah dapat pegang IC or Crew :(








And finally yang dibawah ni gambar tanpa description, taktaw nak describe apa. Sometimes the good things stay without description but still it stay as the best moment for every one of us. I used to regret of choosing this but now sincerely I admit I wont forget all the good things I had throughout 3 years I spent with them. Although our number keep decreasing and now it stay at 43, with all the fight we had and all the laugh we shared, I am so glad because I still have them until now. They are my family when I'm far from my own mother and sister, my strength to stay strong. The one that still be with me after seeing all my crazy and idiot part, accepting without feeling annoying, joining without let me stay insane by my own alone. And now after thousands steps that we had take, we are just a step behind as officer wannabe ^__^ 
 Genggamlah tanganku, kita hampir ke situ.


arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Sunday, October 13, 2013

Sweet twenty Final Destination.

Olla everybodiee~

Well, baru ja habis my fifth final exam..yeahh..pejam buntang pejam buntang aku dah nak masuk final sem dah.. Walaweyy, makin tua jugak rupanya. But im still so excited, tak sabar nak grab my diploma and flew awayy. Flew ke mana? Entah laa, maybe sambung degree or maybe terus kerja. Semua orang asyik tanya nak buat apa lepas belajar,  huh,,,stress makcik dibuatnya -..-

Yelaa, tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa tahu. Mana tau TUP TUP terus kahwin ke.. WOAHH~! Kerlass kau jah.. *pikir ada yang hingin kat kau??!*  

No wayy, mak aku takkan izinkan.. Alasannya sebab dia nak puas merasa gaji anak2nya dulu, lepastu jalanlah kau. Hehee.. Makcik pun belum puas jadi remaja lagi ni, almaklumlah, baru je masuk sweet twenty, atotoo~comey la kunun. Banyak lagi benda yang makcik belum teroka jelajah dan geledah, so nak buat semak-semak dulu..insyAllah, bila sampai masa jodoh jenoh menyeru, terngiang alunan kompang bertalu-talu, haa mula lah SELAMAT ding ding ding~ Hee! Gatai! PTPTN pun belum start bayar, dah ngada berangan mak jenin nak kahwin. *burok benor perangai hang!* 

Tapi setiap impian dan kejayaan itu semuanya bermula dari angan-angan taw, so dont worry folks, just keep on dreaming. Just never leave the reality behind :)

21 Oktober until 12 November i wont be around sebab nak berhempas-pulas tertungging-terbalik berbakti kepada negara untuk annual camp aku yang terakhir di UiTM Dungun. Yeaayyy! :D Actually aku ni masih dalam proses in setting mind that everything will be just fine. *perasaan takut seram sejuk kecut perut kembang tekak sakit perut bercampur baur* But since ini adalah our final last so kita enjoy habisan! 

Walaupun berperasaan macam heroin movie Final Destination tuh mak aiii~ -.- Tapi heroin still survive kan till the end?? Dont worry, keep on possessing diri positive thinking! positive thinking!  

WohH! Dah lewat, leka bebel sampai lupa nengok jam. Almaklum laa, dah lama betul makcik tak guling-guling kat blog ni kannn..penoh bersawang. Takpa, makcik dah usir spiderman dan spiderwoman yang sesuka hati bina setinggan kat blog makcik ni. Thats all for now, bubyee chuolls. Macam awal lagi, tapi makcik gedik nak wish jugak, Selamat Hari Raya Aidil Adha sumerr :*


p/s: planning nak pakai jacket kpop mcm kt atas tu pagi raya nnti, baru RARE. Sebenarnya makcik lupa bawak balik baju kurung -.- semuanya tinggal kat melaka. adehh  


arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

Wednesday, September 4, 2013

Long time no see mehh?

peeps!
 ʃ(˘▽ƪ) ƪ(˘▽ʃ) ʃ(˘▽ƪ)
Woaahh~ very mery long time no see meh?
Tadi tetiba sebut pasal blog, rindu pulak nak membebel kat sini
Well, start with stalker previous entry aku dulu
Banyak yang aku dah lalui.
Full with happiness and tears. HAHA
Banyak jugak lawaknya.
But macam ada few entry yang sikit awkward dbaca,
So, must start deleting a few of them.
Well, not everything will goes a we planned right?
So my life.
Ada jugak yang tnya bila nak update lagi?haha
Thanks readers :*
Kalau ada interesting happen in my life, surely aku akan share lagi
Doa doa je la from now on my life will be interesting as before
Then aku ada something to shared :)
P/s: even things happen wrongly, never stop planning




arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..