Monday, June 11, 2012

Cuba teka aku bangun pukul bpe pagi ni?

Peeps!

First day for my 3rd sem at Uitm Lendu. There story begins..
Jadual aku lebih kurang je dgn sem lepas. Class 8.30am straight. Gila~ Selasa je tak ade class 8.30am. Malam tadi punya la propa update status Fb says nak bangun awal la bagai.. *Azam sem baru katanyaa.. Cube la teka aku bangun pukul bpe pagi tadi....
Jeng jeng jeng~
Pukul 8.15am. BHAHAHAHA.

Aku rase mcm dah kunci jam, but unfortunately i am not! Dek kerana kecuaian aku tu, tepat pukul 8.15am Si sengal Sera melolong bagai cik kunti kat pintu bilik aku, "Astaghfirullah.. Kulaiiiiii...!! Bangun..!!Dah lapan suku.." Haaa, begitulah.. Terduduk aku.. Terus capai towel, meluru ke toilet. Memandangkan darurat, err,,paham2 la kan.. Eh2, tetiba air tak ada pulak.. HAHA. Nasib baik baju dah gosok malam tdi. Fuhhh~

By 8.30am aku siap. Perghh Cik Kulai pecah rekod.. Bersiap dlm masa 15min. Godek2 kotak kasut, cri yang ssuai. Mimpi apa ntah mlm tadi, ade ke ptot aku gi pilih killer heels utk ke kelas. Bukan tk pernah pkai sblum ni..pernah je. Dah la tgah bermarathon dgn masa, takkan nk berlari naik ke kelas dgn heels kot. Pada mulanya aku tekad. Hentam jahh. Helmet dh sarung, tggal tggu skuter je nk gerak. Tiba-tiba, Sera, "Kad matrik bawak?" Erkk,, part one ehh? HAHA. Lepas gaduh jap pasal kad matrik, aku naik jugak amik kat bilik. Merasa lah berlari naik tgga dgn heels bongok tuhh.. Sempat tuka flats. Tak snggup lah berlari pkai heels..

Err, kind of :P

Sampai kat fakulti, sepanjang perlarian ke kelas, macam biasalah.. Cuci mata. haha. Maaf. May cause jealousy. Dah jadi hobby. :P Sambil berlari sempat gado dgn Sera lgi, that cute guy part one atau lec. hihi. Aku suruh Sera slow down, "Ramai org ni. Buat relax je, jgn buat mcm kita dah lambat." HAHA.

Sampai2 kelas...fuhhh~ Lec belum masuk lagi. Aku tak tawu lah, dah bnyak kali aku dtg lewat but aku jarang sekali get busted. I am glad to be this lucky. Tapi itu bukan bermaksud aku bole selalu lewat, sepandai2 tupai melompat yee...

1st class is BEL, not bad looking guy.. Young and single. Haha. Tapi gelabah gila.. But fun! ^^,

Sekarang get prepared for UKA part one, aku kena lari skali pulak.. Support adik2 lari. Aku takut budak2 tu yang support aku, "Come on akak..akak boleh..sikit je lagi.." Fine, tak lawak.

p/s: Please kindly check your personal alarm before sleep. TQ. Btw, thanks to Sera for being the best alarm. Big claps for her.. hehe
arisha sudah membebel .Suka ? Like lerr ..

2 comments:

FaraH FaRzAnA said...

hahahha...tu la...berangan lagi ! kan dah lambat . . btw , ang amek coz pa ntah ? dah lupa . .

sweet . lament said...

HAHA, Masscom lah yangg